Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2011 21:53 - Македонскиот Вапцаров и Българският Паисий
Автор: nemakedonoid Категория: История   
Прочетен: 1418 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2011 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако не знаете, те могат да ви го кажат.
Никола Вапцаров от Банско е македонец 
Паисий Хилендарски (също от Банско) обаче е българин.

Ако не знеш, не се интересуваш и не разбираш, може да си помислиш, че Банско е град със смесено българо-македонско население. Или пък да си помислиш, че едно време там са живели българи, ама после дошли македонците.

А всъщност, макетата  явно са имали желание да запишат още един поет в теферя и затова са го присвоили. И по Паисий сигурно са точили лиги, ама него няма как. Той човекът си го е рекнал "О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш бълграин". Предполагам, че след изестно мъдрене са преценили, че тука няма как и просто са го зачеркнали от списъка с важните. Ама и той пустият му - писал го  прав текст и хич не се замислил, че след 150-200 години може да имат нужда от него.
Пюх да им се невиди. Наложи им се да ни го оставят.


Тагове:   Вапцаров,   паосий,


Гласувай:
2



1. marknatan - Още един "Тракиец" Ка па ...
23.06.2011 05:23
Рецептата за Држава е Един Аппостол и Гроба му .И ена Картичка . Искаш ли да ти ги покажа ,и Гробот и Картичката и що пише на нея " Македония на Македонците"



Още един "Тракиец" Ка па Паисий не рече "О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш Тракиец"?
Tи si от Родна реч,ени спретнати и чисти ,като къпани милиционери ,с маймуняшка окраска. И тутакси се обоЗновавъм -

само маймуняците са над Фактите

Паисий е ут Влашкия град Самоков.

Ако и ти да не знаеш,ма Македонците,денешните си го Знаят Апостолот и Гробот му ,за разлика от бугарашите търгашите ,дето не знаят де им е Гроба на Апостола и църква даже не са му дигнале ,щото те били служебни понятия по римския лимес в продължение на стотици години,а от скоро са и знатни "тракийки" ,от тея татуираните и между пръстите,Кво да ги прайш ,етносна характеристика.
След кой вървят Бугарашите Търгашите,и кой им бил Отеца и Апостол,хе хе хе ,като сички тръгаши и те предпочитат количетсвото пред качеството . Измислените Братята от Солун ,са им Подарък,като и Државата Им,и им Били Апостолите ,хе хе хе,и на тех цръкви им дигат .Щото те били "българи" и международно признати .

Е и Гоце и Левски са след Паисий ,и шо от това? От кога са ромунещето или "Тракийците" филибарки

Рецептата за Држава е Един Аппостол и Гроба му .И ена Картичка . Искаш ли да ти я покажа и що пише на нея " Македония на Македонците"
цитирай
2. nemakedonoid - Трудно ти следя мисълта
23.06.2011 14:13
Уважаеми marknatan, Много ми е трудно да разбера какво точно се опитваш да ми кажеш с коментарите си. Безкрайно объркана и прекъсната мисъл. Единственото, което усещам е, че имаш желание да критикуваш.
Но ако имаш желание хората да разберат какво имаш предвид, не е лошо да се научиш да се изразяваш.
Добронамерен съвет.
цитирай
3. atil - Как да е Вапцаров македонец като ...
24.06.2011 20:20
Как да е Вапцаров македонец като баща му е българин?Той от извънземен македонски произход ли е ?Овцата Доли дето нещо действително научно и тя не можа да даде поколение?Що за мистика е това "македонизма"?Аз ако кажа утре че съм индианец може и да ми признаят самоопределението ама какво от това?Че и Вапцаровото и другите тем подобни криви и леви изгъзици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nemakedonoid
Категория: История
Прочетен: 110809
Постинги: 42
Коментари: 78
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930