Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 17:24 - Още малко фантастика за 6-ти клас
Автор: nemakedonoid Категория: История   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2011 22:24


Тъй като се оказа, че 6-ият клас е много важен за македонското ведомство на пропагандата, реших да отделя малко повече внимание на това, което съобщават на подрастващите.
Какво значи се получило?
Йоан Цимисхий нападнал България и македонците се възползвали от предоставената им историческа възможност. Дигнали въстание и ... отвхърлили българската власт:
image
Интересно, нали? Оказва се, че по ония места отдавна имало някакви хора, дето хич не харесвали България и използвали нейният момент на слабост да се освободят. Не намерих в учебника информация как се е чувствало поробеното мк население, което хитроумно е използвало помощта на византийците да вдигне въстанието.
Сега като се замислих, взех да се чудя защо из БЮРМ никъде не забелязах нито един паметник на Йоан Цимисхий. Много са небалгодарни тия. Възползвали се от него, за да се освободят, а сега не щат да турят из територията си един камък с неговото име. И да почетат средновекният Византийско-Македонски съюз, насочен срещу България ...

Но... да продължим.
И като използвали по този начин възможността за освбождение и набрали военна инерция, македонците вперили поглед на изток.
Разбили армията на своите спасители византийците и завладяли цяла България ...
image
Почнала се титаничната македонска битка с Византия, която имала византйски хепиенд. Самуил починал. Синът му Гаврил-Радомир (явно също един виден македоноид) поел короната. Но той бил убит от своя братовчед Йоан Владислав, който взел властта. 

image
Нормалната логика казва, че братовчедът на един македоноид трябва също да е МК. И сигурно така биха го писали, ама пусти Битолски надпис. Объркал се жестоко царят и взел, че произвел един текст, в който на три места недвусмислено съобщава, че:
- е самодържец български;
 - българин по род (!?!)
и
- поправил крепостта за спастението на ... българите.

Какво да правят сега. Тъкмо да седнат и да измислят някоя глупост и първият камък хваща и им опровергава цялия разказ ...
Дали пък няма някаква БГ конспирация там в дълбока древност ...
Само това е обяснението и на феномена, че Василий II, който унищожил втората Македонска държава, се гордял с прозвището Българоубиец (дори и в МК писания),а  после, като затрил държавата, взел, че кръстил областта тема България...  
  
Баси готината фантастика ...



Тагове:   история,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nemakedonoid
Категория: История
Прочетен: 110794
Постинги: 42
Коментари: 78
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930